Een barrage met twaalf moest over winnaar en verliezer beslissen. Bertrand Genin bleek in de barrage de snelste: Hij reed de 11-jarige Holiday de la Bouverie (v. Clinton) foutloos rond en stopte de chrono na 37,07 seconden. Hiermee bleef hij Roy Van Beek voor die met Diamant de Quidam - H OLD (v. Oldenburger) de tweede plaats voor zijn rekening nam. Van Beek stuurde zijn Oldenburger ruin foutloos doorheen de barrage en klokte af in 38,28 seconden. Emilie Conter maakte het Belgische feestje compleet. Zij rekende op Onslow de Roju (v. Diamant de Semilly) om in 38,30 seconden foutloos rond te springen wat haar de derde plaats opleverde. 

Erika Lickhammer-Van Heldmond (Saratoga LW) en Clare Pezzoli (Fatasia de Beaufour) werden respectievelijk vierde en vijfde. 

De beste Nederlandse prestatie kwam van Fleur Holleman; Zij kreeg met Faltic (v. Baltic VDL) één springfout in de barrage. Dit leverde haar wel nog een mooie klassering op de tiende plaats op. 

Klik hier voor de resultaten

In het afsluitende 1m40 van vandaag, kon Mart Ijland zich klasseren. Hij reed Lady Olga AS (v. Cohinoor VDL) naar de elfde plek door in 48,08 seconden een foutloze tweede fase te springen. De overwinning kwam hier in Ierse handen: Thomas Ryan reed Jakarta (v. VDl Zirocco Blue) foutloos rond in 39n41 seconden, ruim voldoende om de overwinning in de wacht te slepen.

Klik hier voor de resultaten