Eerste aan de start van de 8-koppige barrage was Maxime Rius. De Franse combinatie kwam aan de start met de 9-jarige BWP ruin Patron van de Dweerhoeve (Thunder vd Zuuthoeve). Zij legden de lat meteen hoog met een foutloze rit in een tijd van 37,03s. Voor België beet Aubri Noyez de spits af. In het zadel van C'Est Chique Nc Z (Callucio C) konden ook hij van het hout afblijven maar kon niet tippen aan de snelle tijd van Rius. Het duo klokte af op 39,15s. Als derde waren alle ogen gericht op Yana Jansegers en Orlano van de Afspanning (Kartouzo van't Kathof). De nog maar 10-jarige BWP ruin en de jonge 19-jarige amazone stonden hun mannetje tussen de internationale opkomst en verbeterden de tijd naar 35,46s. 

Piet Raijmakers Jr was de eerste Nederlandse combinatie. Op Van Schijndel's Olaya Z, een Zangersheide merrie van Ogano Sitte namen zij al meteen de leiding over met een chrono van 34,59s. Piet Olthof was de vijfde aan de start op Juwel SFN. De Nederlander vormt nog maar sinds begin dit jaar een combinatie met de 10-jarige KWPN merrie van Etoulon. Hij nam de teugels over van Jeroen Dubbeldam. Een veilige maar toch snelle ronde in 36,40s zette hen voorlopig op drie. 


Bas van der Aa was de laatste Nederlandse combinatie om het beter te doen. Op Shanroe Barney (Dallas) kwam hij foutloos over de eindmeet en zette zich met 35,36s op de klok op twee. Lauren Caroline was de Britse afgevaardigde in het zadel van Gait L, een KWPN merrie van Zambesi TN. Ook zij lieten het hout aangeroerd in een tijd van 36,29s. 

Benjamin Pieters was de laatste die nog alles in de war kon sturen. Voor eigen publiek kwam hij aan de start met Okinawa van de Meerhoeve. De 10-jarige BWP merrie van Dieu Merci van T&L tikte helaas de balk van de vijfde hindernis tegen de grond. 

Resultaten

  1. Piet Raijmakers Jr & Van Schijndel's Olaya Z
  2. Bas van der Aa & Shanroe Barney
  3. Yana Jansegers & Orlando van de Afspanning
  4. Lauren Caroline & Gait L
  5. Peter Olthof & Juwel SFN