Opvallend is de toevoeging van een regelgeving inzake social media communicatie voor zowel atleten als officials. Deze toevoeging wordt opgenomen in de algemene regels. Dit toont de druk van de publieke opinie op onze sport. In de nieuwe appendixen M en N schrijft het FEI dat atleten consequent moeten zijn in wat ze posten op sociale media. Daarbij steeds moeten nadenken vooraleer ze posten. "Ze mogen geen offenderende of afbrekende kritiek posten op sociale media ten aanzien van andere atleten, chef d'Equipes, coaches, teams, ... of andere individuelen geassocieerd met de sport."

Het FEI dringt in deze toevoeging aan om ook niet nodeloos te reageren op nieuws op sociale media, en steeds feiten te checken vooraleer een commentaar te posten. Inbreuken op deze nieuwe regelgeving zouden kunnen resulteren in disciplinaire acties zoals boetes, schorsingen van FEI events, enz."

Paardenwelzijn centraal 

In de verdere wijzigingen staat het paardenwelzijn centraal. Het FEI volgt alvast de aanbeveling van de IJRC en heeft de verwoording van de veel besproken 'eliminatie regel' aangepast in de laatste zin.

Verder zijn heel wat wijzigingen opgenomen in de FEI Veterinary Regulations. In deze regelgeving zijn verplichte verbeteringen van accommodaties opgenomen met betrekking tot stalverlichting, water, ventilatie enz. Bovendien is de breedte van stalgangen gedefinieerd met focus op de veiligheid van mensen en paarden verkeer. Daarbij wordt geadviseerd niet langer te mogen opzadelen in de zadelgangen.

Check 2023 FEI Rules Revision

Proposals for rules changes to the status