De schorsing van Mathilda Karlsson geldt al sinds 15 juni 2023. De reden: een overtreding van Artikel 2.4 van de FEI Anti-Dopingregels voor menselijke atleten (ADRHA). Dit artikel behandelt schendingen van de meldplicht door atleten. Wie binnen twaalf maanden drie keer verzuimt om tests af te leggen en/of in te leveren, overtreedt de regels.

Volgens het International Testing Agency (ITA), de officiële partner van de FEI voor dopingcontroles bij ruiters, verscheen Mathilda Karlsson binnen die twaalf maanden bij drie dopingcontroles niet. Op 4 augustus heeft ze ermee ingestemd de gevolgen daarvoor te aanvaarden en nu is ze voor in totaal 19 maanden geschorst. Vanaf 14 januari 2025 mag ze weer rijden.

Ruim twee maanden geleden schreef ze echter op haar Instagram-pagina:

"Met een zwaar hart en tranen in mijn ogen moet ik de teugels van mijn geliefde jongens overdragen... en de moeilijkste tijd van mijn leven onder ogen zien. Ik kijk ernaar uit om mijn paarden te zien springen op 's werelds grootste toernooien - ook al zal ik er niet bij zijn. Maar ik voel me opgelucht dat deze heksenjacht voorbij is."


Bron: St Georg