Reffet Plantier werkt sinds 2012 bij de FEI en begon op de afdeling Eventing en Olympic, waar ze nauw samenwerkte met de directeur en collega's aan alle aspecten van evenement- en wedstrijdmanagement, FEI Comité administratie en de ontwikkeling van risicomanagement binnen de discipline. In 2021 stapte ze over naar de functie van Senior Manager binnen het kantoor van de secretaris-generaal van de FEI.

“Gedurende haar tijd bij de FEI hebben we het genoegen agehad om Frédérique's belangrijke bijdragen te zien in haar verschillende functies,” zei FEI Secretaris Generaal Sabrina Ibáñez. “Ze heeft elke uitdaging benaderd met onwrikbare professionaliteit en heeft laten zien dat ze een uitzonderlijk vermogen heeft om complexe projecten te managen."

“Frédérique is goed geplaatst om deze belangrijke rol binnen de organisatie op zich te nemen, met haar uitgebreide kennis van de eventingdiscipline en haar bekendheid met de interne werking van de FEI bestuursstructuren. Door haar inclusieve en ondersteunende karakter is ze een vertrouwd en gewaardeerd lid van het FEI team op ons hoofdkantoor in Lausanne en we zijn verheugd om het volgende hoofdstuk van de FEI Eventing afdeling onder haar leiding te zien ontwikkelen.”

Samen met haar man voedt Reffet Plantier momenteel twee jonge paardenliefhebbers op. Haar eigen hippische reis begon ook op jonge leeftijd, toen ze opgroeide in een familie die nauw verbonden was met de hippische wereld in Zwitserland. Ze begon met paardrijden toen ze nog maar vijf jaar oud was en begon deel te nemen aan amateurspringwedstrijden toen ze elf was. Haar passie voor de sport ging verder dan paardrijden en ze deed waardevolle ervaring op in het verzorgen en werken in verschillende hippische functies in Zwitserland en tijdens een tussenjaar in het Verenigd Koninkrijk.

Reffet Plantier is ook bekend in de lokale paardrijkringen, omdat ze voorzitter is geweest van een Zwitsers nationaal organisatiecomité voor springwedstrijden en van een regionale ruitervereniging.

Reffet Plantier heeft een Bachelor of Science in Management van de Hautes Études Commerciales HEC Lausanne, een Diploma in Sport Management van het Institut de hautes études en administration publique van de Universiteit van Lausanne en een Master in Marketing van de Louvain School of Management, een toonaangevende business school in België.  

“Ik ben echt vereerd en klaar om deze rol op me te nemen, en ik ben enthousiast om samen te werken met zo'n zeer ervaren team van collega's wiens passie voor de sport en paarden overeenkomt met die van mij,” zei Reffet Plantier.

“Mijn doel is om voort te bouwen op het uitstekende werk dat tijdens de ambtstermijn van mijn voorganger is verricht en om te blijven samenwerken met de eventinggemeenschap om ervoor te zorgen dat we zowel de successen als de uitdagingen samen als één gemeenschap aanpakken. Ik wil FEI President Ingmar De Vos bedanken, samen met mijn mentoren Sabrina Ibáñez en David O'Connor voor hun niet aflatende steun en vertrouwen in mij toen ik aan deze nieuwe carrière-uitdaging begon.”