De moeilijkheidsgraad van het 1.40m hoge 2* parcours viel vandaag aardig mee, waardoor ruim veertig combinaties rond sprongen zonder fouten. Alles kwam dus uiteindelijk aan op de stuurkunsten van de ruiter, en de vinnigheid van de paarden. De snelste stuurman bleek Eric Ten Cate, die de 9-jarige KWPN ruin Ivoor (Eldorado Van De Zeshoek) in een niet te kloppen tijd van 54.40 seconden door de eindmeet liet galopperen. Bijna twee seconden na het winnende duo mocht Maikel Schennink in het zadel van de 11-jarige KWPN vosruin Glamour Es (Echo Van 'T Spieveld) de zilveren medaille in ontvangst nemen. Een chrono van 56.80 seconden leverden Pim Mulder en de 9-jarige KWPN merrie Ibylle (Q.Brietling Ls) het brons op.

Net zeventien honderdsten na Mulder sprong de Duitser Johannes Ehning op de rug van de 13-jarige Holsteiner ruin C-Jay 3 (Carthago Z) naar de vierde plek, nauw gevolgd door de Ier Bertram Allen met de 8-jarige KWPN Kannan dochter, Jelvinia Mb.

Vind de volledige uitslag van de 2* 1.40m Medium tour rubriek hier.

Bas Moerings net niet snel genoeg voor goud in 1* 1.30m Big Tour rubriek

Eerder werd er tijdens de 1* 1.30m rubriek ook al sterk gepresteerd door de Nederlanders, al moesten ze hier het goud wel aan een buitenlander laten. De Italiaan Lorenzo Argentano wist in het zadel van de 8-jarige Selle Français ruin Edwin De La Chee (Lux Z) de tijd te stoppen in 55.19 seconden, waarmee hij net iets sneller bleef dan Bas Moerings. Onze landgenoot eindigde op de rug van 7-jarige KWPN vosmerrie Kwik Tweet (For Pleasure) met een chrono net onder 56 seconden, en kreeg zo het zilver mee naar huis. Daphne van der Schaar stopte met de eveneens 7-jarige KWPN merrie Kaira Vds (Cidane) als derde de chrono op 56.36 seconden.

Vind de volledige uitslag van de 1* 1.30m Big Tour rubriek hier.

Foto: NH Photo.nl