Van de tien combinaties die er in slaagden zich voor de barrage van de 1.35m hoge 1* Grote Prijs te plaatsen, kon enkel de top vier ook daar opnieuw de nul op het scorebord behouden. Snelste van al was Emma Bocken op de rug van de vosmerrie Rinken Z, wat haar met een tijd van 33.25 seconden dan ook de winst opleverde. De Duitser Tobias Bremermann had ruim twee seconden langer nodig en stuurde Suzan B (Spartacus TN) in 35.52 seconden naar het zilver. Met een verschil van negen honderdsten ging de laatste podiumplek naar de Belg Jens Vandenberk en de 13-jarige Cynthia Z (Calvados).

Het vierde en laatste dubbel foutloze resultaat werd neergezet door Caroline May op de rug van Quality Paul (Quality Time TN), waarmee de Duitse nog net voor Alicia Bocken wist te eindigen. De één jaar jongere Bocken sloot met Dinka (Diarado) in de snelste tijd bij één springfout de top vijf.

Vind hier de volledige uitslag van de 1* Grote Prijs.

Sterke familie Bocken

Ook de laatste proef van de X-Mas Tour week 1 bij Peelbergen werd gedomineerd door de zusjes Bocken. Alicia Bocken stuurde er de 7-jarige Di Caprio 47 (Dinken) in 36.07 seconden naar het goud, één honderdste voor landgenoot Albert Nijhof en de 6-jarige Excellent Mvh Z (Easington Mvh). Emma Bocken had eveneens niet veel langer nodig om de chrono te stoppen, en sprong met de 8-jarige Sympathie 60 uit de stallen van Jos Lansink in 36.30 seconden naar een bronzen medaille.

Vind de volledige uitslag van de 1* 1.25m rubriek hier.