Op Nederlandse bodem snelde De Boeck met de 12-jarige Casall merrie voor Emma Bocken met de 10-jarige Zangersheide-merrie, Rinken Z (Riscal La Silla). Het Nederlandse duo bleef net geen seconde voor op Federica Fernandez die zowel de derde als vierde plaats op naam schreef. De Mexicaanse amazone plaatste zich op het podium met Charmeur (Cristallo) en volgde zichzelf op in het zadel van V.I.P. (Berlin).

Op de vijfde plaats van deze 1.35m rubriek volgde Louise Ameeuw in het zadel van haar 9-jarige BWP-merrie, Orphy van de Kruishoeve (Elvis ter Putte).

Renske van Middendorp schittert in GP-kwalificatie

In de 1.30m pony Grand Prix kwalificatie sprong Tabitha Kyle met Atomic du Bary (Frascator Mail) naar de winst. Het Britse duo was ruim vijf seconden sneller dan Nederlandse amazone, Renske van Middendorp. De Nederlandse amazone volgde met haar 8-jarige Labonita ZV (Best Boy) voor Emma Hertz-Eichenrode en de 17-jarige Bente (Verdi TN).

Net buiten het podium kleurde de top vijf verder Belgisch. Clémentine Lux volgde met haar vertrouwde Bounty voor Robin Vermeir en Extrait de Tatowin de Tinmont (Furzley Fox Trot). Ook Noa Fransen plaatste zich in de prijsuitreiking. De Nederlandse sprong met Pjotr van de Groenheuvel (Lars van de Groenheuvel) foutloos naar de zesde plaats.