Zaterdagmiddag volgt de tweede en beslissende manche van de landenwedstrijd voor de Children. De verschillen zijn klein bij de tien landen die terugkomen voor deze finale. Nederland staat op 8 strafpunten. Spanje, Duitsland en Frankrijk gaan aan de leiding met een foutloos resultaat. Italië volgt met 4 strafpunten op de vierde plaats.

Jesse Berkers en Happhira reden wederom een fantastische, overtuigende foutloze ronde. Individueel staat Jesse met 18 concurrenten op 0 strafpunten in het kampioenschap.

Yoni van Santvoort hield als laatster starter voor het team het hoofd koel en loodste haar energieke Esprit foutloos door het parcours. Dat was nodig om de score van 8 strafpunten die Nederland al op het scorebord had staan niet te vergroten.

Renske van Middendorp en Dos Lunas Galaxie kregen aan het begin van het parcours twee springfouten en reden daarna heel goed verder. Faye Louise Vos en Monica LH begonnen heel goed, maar aan het eind van het parcours ontstonden twee fouten.

De individueel startende Emma Heijligers en Sambucca moeten een springfout incasseren.

Morgenmiddag is de tweede en beslissende manche met de beste tien landen die om de medailles strijden. Morgenochtend staat in Oliva de juniorenfinale op het programma

Klik hier voor de tussenstand van de landenwedstrijd

Klik hier voor het individueel klassement

bron: KNHS