Met nog vijf ruiters te gaan, stond het Duitse team nog steeds aan de leiding in de Nations Cup met een schoon strafblad. België stond momenteel op de vierde plaats met acht strafpunten, op ongeveer drie seconden achter het Amerikaanse team, dat met hetzelfde aantal strafpunten op de derde plaats stond. Ierland handhaafde stabiel de tweede positie.

Een foutloze ronde van Cian O'Connor en Maurice (Thunder vd Zuuthoeve) bezorgde Ierland de zilveren medaille. Na de Ierse ruiter was het aan Gregory Wathelet om de zaken voor België mogelijk te veranderen. In het zadel van de Selle Français hengst van Diamant de Semilly, Bond Jamesbond de Hay, reed hij de snelste foutloze ronde, waardoor hij individueel aan de leiding kwam!

Het gewicht van team USA rustte op de schouders van Aaron Vale, wiens ronde zou bepalen of de bronzen medaille naar de Verenigde Staten of België ging, waarbij zijn tijd cruciaal zou zijn als hij foutloos bleef. In het zadel van Carissimo 25 (Cascadello) bleef hij foutloos, maar was langzamer dan Wathelet, waardoor de Belgen het Amerikaanse team konden voorbijsteken.

Uitslag Nations Cup
Uitslag individueel