De WKD Big Tour had de hindernissen op 1.50m gezet en daagde ruiters uit in een rondje tegen de klok. Sanne Thijssen moest al vroeg in de proef starten, als twaalfde van de net geen vijftig deelnemers kwam ze de piste binnen op Con Quidam Rb (v. Quinar Z). Het parcours liet geen ruimte voor fouten en Thijssen had duidelijk een doel voor ogen. Met de zeventienjarige hengst vloog ze doorheen het parcours en stopte de klok op 63,72, toen voorlopig de snelste tijd. Geen enkele combinatie die volgde leek hun tijd te kunnen verbeteren en na Alexander Butler's ronde was het duidelijk - Thijssen won op Con Quidam Rb! Butler strandde op vier met de KWPN'er Chilli B (v. Berlin). 

Michael Greeve plaatste zich met Jacksonville Eurohill (v. Emerald) op dertien en was zo de enige andere Nederlander die foutloos bleef. 

Volledige uitslag

Eerder reed de amazone ook al naar winst in de CSI4* over 1.30m. Daarvoor had ze Mascotte of the Paddocks (v. Corland) gezadeld. Samen waren ze vier (!) seconden sneller dan de concurrentie. 

Volledige uitslag