Het FEI-bestuur heeft bevestigd dat de kwalificatiewedstrijden en finales van de Longines League of Nations™ voor de seizoenen 2024, 2025, 2026 en 2027 zullen plaatsvinden op locaties in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten.

De locaties van de Longines League of Nations™ voor de seizoenen 2024 - 2027 zijn als volgt:

KWALIFICATIES:

CSIO5* Abu Dhabi (VAE)
CSIO5* Ocala, FL (Verenigde Staten)
CSIO5* St Gallen (SUI)
CSIO5* Rotterdam (NED)

FINALE: 

CSIO5* Barcelona (ESP)

De toekenningen zijn tot stand gekomen na een inschrijvingsproces dat op 22 mei van start ging, met uitvoerig overleg tussen de FEI, de organisatoren en hun nationale bonden in overeenstemming met het beleid voor de toewijzing van FEI Named-Events.

Het FEI Headquarters en het FEI Jumping Committee hebben de inschrijvingen beoordeeld en hun aanbevelingen voorgelegd aan het FEI Board. Longines, de titelsponsor van de nieuwe serie, werd gedurende het hele proces geraadpleegd.

"We hebben een historische beslissing genomen voor de toekomst van de paardensport," zei FEI President Ingmar De Vos. "Deze serie gaat over het inspireren van individuen en landen rond de kernwaarden van onze sport - kameraadschap, teamgeest, rijkunst en uitmuntendheid - en speelt al meer dan een eeuw een rol van onschatbare waarde in de ontwikkeling van de paardensport wereldwijd."

"We hebben de taak om de evenementen te selecteren met grote verantwoordelijkheid op ons genomen en ik ben van mening dat we een moeilijke maar eerlijke keuze hebben gemaakt, waarbij we een goede balans hebben gevonden tussen continuïteit en evolutie. Deze frisse en spannende serie geeft ons de kans om het allerbeste van de team paardensport te laten zien aan een groot publiek in belangrijke gebieden en we kijken ernaar uit om nauw samen te werken met deze organisatoren om de Nations Cup erfenis voort te zetten en toekomstige generaties ruiters te inspireren."

"Het bestuur heeft vier kwalificatiewedstrijden toegewezen voor deze wereldwijde serie in drie regio's - twee kwalificatiewedstrijden in Europa, één in Noord-Amerika en één in het Midden-Oosten", zegt FEI Secretaris-Generaal Sabrina Ibáñez. "Hoewel we oorspronkelijk vijf kwalificatiewedstrijden hadden gepland, waren we ons ervan bewust dat het volgend jaar bijzonder druk zal zijn met de Olympische Spelen van Parijs 2024 die plaatsvinden van 26 juli tot 11 augustus. Met vier kwalificatiewedstrijden houden we de kalender redelijk en kunnen atleten, paarden en chefs d'équipe hun paardenkrachten managen en toch genoeg tijd hebben om te trainen, wedstrijden te rijden en zich voor te bereiden op de Olympische Spelen."


Bron: FEI