"We zouden nog wel graag doorgaan, maar vanwege onze leeftijd en gezondheid zetten we er een punt achter. We hebben geen opvolging en dit vak is niet meer van deze tijd.’’
Van Dijk werkte als jongetje van 8 al in de paardenslagerij, opgezet door zijn opa, overgenomen door zijn vader. In die tijd kende de stad talloze in paardenvlees gespecialiseerde slagerijen. Paardenvlees was de helft goedkoper dan rundvlees.
Dat is veranderd, ook is er tegenwoordig meer weerstand tegen het eten van paard.Overigens heeft Van Dijk niet te klagen over klandizie. ,,We zouden wel dag en nacht open kunnen zijn, maar de toekomst is voor ons korter dan het verleden. We moeten een beetje gaan genieten.’’
Van Dijk werkte als jongetje van 8 al in de paardenslagerij, opgezet door zijn opa, overgenomen door zijn vader. In die tijd kende de stad talloze in paardenvlees gespecialiseerde slagerijen. Paardenvlees was de helft goedkoper dan rundvlees.
Dat is veranderd, ook is er tegenwoordig meer weerstand tegen het eten van paard.Overigens heeft Van Dijk niet te klagen over klandizie. ,,We zouden wel dag en nacht open kunnen zijn, maar de toekomst is voor ons korter dan het verleden. We moeten een beetje gaan genieten.’’