Nummer twee Hans Thorben Rüder moest met de ruin Singuliefst 3,76 seconde toegeven op de ontketende Kenny. Diens landgenoot Rene Dittmer reed met de merrie Phelina de Septon naar de derde plek. Achter tweede Ier Denis Lynch met de ruin Mr. Bombastic liet Weite Oldenziel zich met de veertienjarige schimmelruin Ofichem’s Finn (V. VDL ZiroccoBlue) als eerste Nederlander in de uitslag noteren. Direct na hem volgden Hessel Hoekstra met de elfjarige bruine merrie Ierdita (v. Gelha’s VDL Emilion) en Jur Vrieling met de elfjarige bruine hengst Eurofighter EP (v. Warrant). 

Stuk beter dan vrijdag
Darragh Kenny was enthousiast over het optreden van zijn hengst, die een dag eerder nog niet het goede ritme te pakken had. “Gisteren liep het niet zo best en gingen er twee balken naar beneden. Bij het inrijden liep het vandaag een stuk beter en gaf hij me een fijn gevoel. Daarom durfde ik het wel te wagen en voor een vlotte ronde te gaan. Het ging wel heel snel. Ik heb een paar risico’s genomen, maar het pakte prima uit.

Verder over zijn winnende viervoeter: “Op z’n vijfde heb ik hem gekocht van zijn fokker Teddy Vlock uit Zwitsersland. Hij was er vandaag ook en leeft nog altijd erg mee. Mooi om hem hier te zien. Ik rijd Chic Chic nu vijf jaar in wedstrijden en het is ongelooflijk hoe hij het doet. Hij heeft al gewonnenover 1,45 en 1,50 meter en was geplaatst in een vijf sterren Grote Prijs. Ik ben enorm blij met hem. Hij wint geregeld en is ook een prima paard op stal.”


bron: Persbericht / f. Claus close up