De week wordt opgebouwd in actie die leidt tot de $406.000 Douglas Elliman Real Estate Grand Prix CSI5* tijdens "Saturday Night Lights" op 12 maart en eindigt met de $75.000 CaptiveOne Advisors 1.50m Classic op zondag 13 maart. De wedstrijd van woensdag bereikte zijn hoogtepunt in de $37.000 Douglas Elliman Real Estate 1.45m CSI5* waar de Ier Darragh Kenny met Chic Chic naar de top steeg. 

Parcoursontwerper Alan Wade (IRL) zette een kracht-en-snelheid parcours neer dat zijn 62 tegenstanders waardig was als het topevenement van de dag. De taak bleek voor velen moeilijk, en slechts 18 slaagden erin foutloos te blijven. Van de 18 vertegenwoordigde landen behaalden er zeven een foutloos parcours, terwijl 14 ruiters te kampen hadden met een ongehoorzaamheid of een neergehaalde hindernis. De Ieren domineerden de dag, met Kenny aan de leiding en zijn landgenoot Mark McAuley op de tweede plaats met O'Hara ELS. Kenny ging vroeg in de proef maar bewees dat hij nog steeds aanleg heeft voor snelheid. Met een toptijd van 32,69 seconden bleef hij bijna een seconde achter op alle andere concurrenten. McAuley deed zijn uiterste best maar stopte de klok in 33,36 seconden waardoor hij naar de tweede plaats promoveerde met LT Competition's 10-jarige CH merrie van Ogano Sitte x Liandero.

Kenny is al meer dan twee jaar partner van de 11-jarige Westfaalse hengst (Comme Il Faut 5 x Contendro I) van Vlock Show Stables LLC, en ze waren al eerder succesvol op grand prix niveau. "Hij is een heel goed paard, en hij was competitief vandaag," voegde Kenny eraan toe. "Sommige lijnen in het parcours van vandaag waren een beetje kort en dat kwam hem goed uit omdat hij niet de grootste pas heeft. Als ik me geen zorgen hoef te maken over het afleggen van een lijn, stelt dat me in staat om mijn voorwaartse tempo beter te behouden."

Brazilië had vandaag een top vertoning want Eduardo Pereira De Menezes en Rodrigo Pessoa stelden de derde en vierde positie veilig. Menezes werd derde met de 10-jarige KWPN-hengst H. Big Action (Action-Breaker x Big Star) van H5 Sport Horses LLC, nadat hij McAuley nipt had gemist met een eindtijd van 33,79 seconden. Pessoa volgde op de voet met de Artemis Equestrian Farm LLC's Venice Beach in een tijd van 33.93 seconden en miste daarmee net de overwinning in galop. 

De $6.000 Corro 1.40m CSI2* vormde de aftrap van de internationale wedstrijd van de week. In totaal stapten 64 combinaties van paard en ruiter op het eerste parcours van de week van Wade af. Ongeveer een derde van de deelnemers slaagde erin het hele parcours foutloos af te leggen. Toen het laatste paard over de meet ging, was de tijd van 31,35 seconden van Ashley Vogel (USA) met Lucy In The Sky goed genoeg voor de overwinning. 

De week van Jos Verlooy (BEL) begon winnend toen de ruiter zowel de eerste als de tweede plaats veroverde in de $1.000 Bainbridge Companies 1.40m CSI5*. Van de 40 combinaties liet Verlooy geen ruimte voor een mogelijke overname, want hij reed met Eurohorse BVBA's FTS Killossery Konfusion in 30,63 seconden naar de eerste plaats, om vervolgens met Nyjerc Z in 30,77 seconden ook de tweede plaats te bemachtigen. 


Bron: persbericht Palm Beach International Equestrian Center 
Foto: © Sportfot