De wedstrijd trok 58 deelnemers naar de start van de 1.45m hoge Grote Prijs. De Nederlandse Caroline Poels zorgde mee voor een spannende strijd en nam de vierde plaats voor haar rekening in het zadel van Milona van het Speienhof (v. Chopard VDB Z), een elfjarige merrie dat eigendom is van de West-Vlaamse familie Noppe.

Dries Dekkers en Agnes (v. Algot 1182) wisten de snelste tijd neer te klokken en schreven met ruim twee seconden de overwinning op naam. Er werd ook door andere ruiters gestreden voor de overwinning. Benjamin Pieters, rijdend op Okinawa van de Meerhoeve, een schimmelmerrie van BWP-afkomst, wist een sterke tweede plaats te bemachtigen. Okinawa, geboren in 2014 en afstammend van Dieu-merci van T en L en Athlet Z, is eigendom van Koen Vehent en Benjamin Pieters. Voor hen was er de tweede plaats.

Katja Haep nam de derde en vijfde plaats in beslag met twee verschillende paarden, Romy FZ en Chupalina 2. Romy FZ, een schimmelmerrie van Baltic VDL en Indorado, leverde de beste prestatie en zorgde voor het brons. Met Chupalina 2, afstammend van Clarimo en Caretino, leverde Haep een gewaardeerde prestatie met de vijfde plaats als gevolg. 

Resultaten