"We nemen afscheid van de wereldwijd erkende springhengst Je T’aime Flamenco (ook wel Doug voor zijn vrienden), die gisteren vredig is overleden bij Stallion AI Services." schrijft Stallion AI Center. "Je T’aime Flamenco was een van de meest invloedrijke en begeerde springhengsten die de afgelopen jaren in het VK heeft gestaan. Hij was een zoon van Flamenco De Semilly en gefokt in België door Michel Spaas."

Geboren in 2000, werd hij als 5-jarige geïmporteerd naar het VK door Penny Cornish. Daarna werd hij gekocht voor Billy Twomey door wijlen Eddie & Sue Davies. Je T’aime Flamenco werd snel een ster tussen de paarden van Billy. Met het winnen van de GP op HOYS op slechts 8-jarige leeftijd, was het duidelijk dat hij een glansrijke wedstrijdcarrière zou hebben. Onder zijn onderscheidingen bevonden zich zeven internationale Grand Prix-overwinningen, waarvan drie op vijfsterrenniveau.

"Zijn ruiter Billy Twomey beschreef hem als een “clear round machine”. Je T’aime Flamenco kwam voor het eerst naar Stallion AI Services in 2006, wat slechts het begin was van zowel zijn wedstrijdcarrière als zijn carrière als dekhengst."

"Bekroond met de BWP Ambassador-onderscheiding, staat Je T’aime Flamenco bekend om zijn uitzonderlijke vruchtbaarheid en heeft hij zich bewezen als een betrouwbare producent van topklasse nakomelingen. Zijn nakomelingen hebben deelgenomen aan de Nations Cup, Global Champions, en Eventing. Zijn zoon Fellow Castlefield hielp Australië om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs."

"Omdat hij zo'n makkelijke hengst was, speelde hij vaak de hoofdrol als demonstratiehengst in de beroemde webinars van Stallion AI Services en was hij de eerste hengst die ooit live werd getoond tijdens een verzameling op Facebook-streaming. Hij was een lieve hengst met een ondeugende charme en stond erom bekend zijn hoofd om de deur van het kantoor te steken voor een sneaky traktatie op weg naar de wei."

“Hengsten komen en gaan, maar er is geen twijfel over mogelijk, Je T’aime Flamenco is een naam die blijft, en het is een eer om hem bij ons te hebben gehad en deel uit te maken van zijn reis.” Tullis Matson, Stallion AI Services.

Onze gedachten zijn bij zijn eigenaar Janette Chinn en de geweldige mensen die van hem hebben gehouden en voor hem hebben gezorgd gedurende zijn hele leven.


bron: Stallion AI Center