Thibeau Spits maakte van jongs af aan al furore op het internationaal toneel onder de Belgische vlag. Dat zal vanaf nu verleden tijd zijn want Thibeau Spits stapt over naar de Chinese nationaliteit. 

Een aantal jaar geleden zetten zijn ouders Patrik Spits en Kristel Ceulemans de stap naar China. Ondertussen zijn Spits en Ceulemans dé Belgische poort richting China geworden. De Chinese investeerders vertrouwen de familie blindelings. "Mijn ouders hebben de laatste jaren veel connecties gelegd in China en ik ben er ook stilaan in mee gestapt", gaat Thibeau van start. 

De connecties die ze doorheen de jaren in China hebben gelegd resulteren nu in het volledig overstappen naar de Chinese nationaliteit voor Thibeau Spits. "Het wisselen van nationaliteit lag al lang op tafel. De knoop is nu eindelijk doorgehakt", legt Thibeau uit. "De overgang naar de Chinese nationaliteit maakt het zaken doen in China voor ons een heel stuk makkelijker. Dit was een weloverwogen beslissing waar we niet licht zijn over gegaan." 

Wat een verlies is voor de Belgische sport, is een grote aanwinst voor de Chinese paardensport. "Op onze basis in Bao Too, in Binnen-Mongolië, geven wij een opleiding aan jonge Chinese studenten om aan de slag te gaan in de paardenwereld. Het is de bedoeling dat ik daar ook vaker aanwezig zal zijn om de Chinese paardensport meer op de kaart te zetten", legt hij uit. "Ik hoop ooit een degelijke bijdrage te kunnen leveren aan team China", besluit Thibeau Spits. 

Bron: Equnews