De Zwitserse amazone, Stefanie Breitenstein en de 10-jarige KWPN-ruin, Impact (El Salvador) waren niet te stoppen in deze rubriek op tijd. Samen met de ruin uit de fokkerij van Ten Vergert bleef de Zwitserse net geen drie seconden voor op Edoardo Alain Dubois met Idem Van ter Hilst (Antares V Ter Hilst). Voor eigen publiek vervolledigde Bas van der Aa met Shanroe Barney (Dallas) de top drie.

Het duo werd opgevolgd door Emilia Löser die met Vivoulette HD (Vivant) voor bleef op Loewie Joppen met Add Picobello Z (Action-Breaker). Net buiten de top vijf volgde Teun Vestjens met Geste Rosa C (Numero Uno) op zes en Patrick Lemmen met James Blond (Nabab de Rêve) op plaats zeven.

Kristian Houwen en Lynncara Smh scoren opnieuw

In de rubriek voor zevenjarigen sprong Kristian Houwen met Lynncara Smh naar de winst. Samen met de dochter van Cornet Obolensky sprong Houwen eerder als naar de tweede plek, ditmaal won het duo de Youngster rubriek. Op het podium volgde Anna Duff met Bec Red Arrow (Cisney) op twee voor Johan Bergs met Lolita O.A. (Douglas).