Met exact tien combinaties werd de beslissende barrageronde aangevat, die nipt gewonnen werd door de Duitser Hannes Ahlmann in het zadel van de 8-jarige zwarte merrie Diara 29 (Diacontinus). Zestien honderdsten van een verschil weerhielden de Braziliaan Thiago Ribas Da Cotsa en de KWPN merrie Frimette E (Namelus R) van de overwinning. De Duitse amazone Kendra Claricia Brinkop had met de eveneens KWPN gefokte de Flipper (Flipper D'Elle) nog eens veertig honderdsten meer nodig, en eindigde zo op een bronzen plek.

Achter de top drie was het dan Bas Moerings die de eerste plek naast het podium bezette op de rug van de 8-jarige hengst Jesther (Cardento 933), voor de Ier Jonathan Gordon met Capri (Gentleman).

Vind de volledige uitslag van de 2* 1.45m proef hier.

Diezelfde Moerings sprokkelde in het begin van de dag ook al een top klassering tijdens de proef voor 5- en 6-jarige paarden. Daar stuurde hij zijn 6-jarige hengst Lesther (Glenfiddich VDL) naar knap zilver, vlak achter de Duitse Jessica Freye op de vosmerrie Spiffy Flight GR (Streetfight).

Vind de volledige uitslag van de jonge paarden proef hier.