Over 90 ruiters en paarden kwamen aan de start van deze 1.45m hoge rubriek. Niet gek want er lagen Longines Ranking-punten voor het rapen en het was de laatste kans om een kwalificatie voor de Grote Prijs in de wacht te slepen. De proef werd rechtstreeks op tijd gereden en bleek met slechts 22 foutloze combinaties geen makkelijke opdracht te zijn. Bas Moerings doorstond het zware parcours en zette Kivinia (v. I'm Special de Muze) af op de derde plaats! Onder Nederlandse vlag kon ook Kim Emmen voor een foutloos resultaat zorgen en werd in het zadel van Nash v/h Lilleveld (v. Toulon) achtste. 

Voor Johnny Pals was er op Happy Linda (v. Eldorado vd Zeshoek) een veertiende plaats, wat verder volgde nog Ruben Romp met Ultimo 138 (v. Uriko) op negentien.

De overwinning bleef in eigen land met Antonio Alfonso die won voor eigen publiek met Harrie (v. Harmony). Alexander Butler (IRL) volgde op de tweede plaats in het zadel van Chilli B (v. Berlin).


In de reguliere Gold Tour over 1.40m konden nog twee Nederlandse combinaties zich plaatsen. Roosje Brouwer reed op Jacky Lanta (v. Warrant) naar elf en werd gevolgd door Megan Laseur en Kwanta Kosta PR (v. Thunder vd Zuuthoeve) op twaalf.

In de Bronze Tour over 1.30m wist Piet Raijmakers Jr in het zadel van Van Schijndel's Hanibal (v. Van Schijndel’S Rascin) het zilver op zijn naam te schrijven. Charlotte Pals-Verhagen en Jorlan (v. VDL Groep Verdi Tn Nop) werden achtste.



Klik hier voor de resultaten