De amazone reed een keurig foutloos parcours en dat was genoeg voor de winst in dit door Agradi gesponsorde kampioenschap. In de relatief kleine rubriek wist geen van de andere combinaties foutloos te blijven.

Met slechts een foutloze combinatie werd de titelstrijd voor Categorie C-pony’s dus zonder barrage beslist. Achter kampioene Amy Tan greep Cindy Kosse het zilver. Zij liet een springfout noteren met haar KSH Mistral. Marcel Schoemaker kreeg een weigering in het basisparcours, maar wist daarmee nog wel de derde plaats te bemachtigen.

Kampioene Amy Tan vertelt enthousiast over haar topper Storm. “Dit is voor mij het eerste kampioenschap dat ik win, maar Storm is al voor de derde keer kampioen. Hij heeft al heel veel gewonnen. Je kunt eigenlijk alles met hem doen. Hij springt altijd, maar vindt crossen en dressuur ook leuk. We hebben Storm nu ruim ander halfjaar en ik hoop nog veel leuke wedstrijden met hem te kunnen rijden.”

Uitslag Klasse Z cat. C, Agradi Prijs

1. Amy Tan (Zuiddorpe) - Storm, 0 strafp.
2. Cindy Kosse (Tubbergen) - KSH Mistral, 4 strafp.
3. Marcel Schoemaker (Nieuwleusen) - Spartacus, 6 strafp.


Katelijne Philipsen met jonge pony naar winst in klasse M, DE
Samen met haar zesjarige pony Infinity Time was Katelijne Philipsen (14) de jongste combinatie in het M, categorie DE. En ondanks dat het pas hun zesde wedstrijd was in deze klasse wisten ze de titel te pakken. “Super gaaf, ik ben echt heel blij”, was dan ook haar logische reactie.


Lisa van den IJssel prolongeert haar titel in het M, C

Net als vorig jaar zomer op de Hippiade was Lisa van IJssel met Stoutens Winningmood de beste in de klasse M, categorie C. De tweede titel dus voor de amazone uit het Zeeuwse Nisse. “Dit voelt heel goed.” Ook in de ereronde waren ze de snelsten. 

Staande ovatie voor Imke Semmekrot
De sfeer zit er goed in. In de Amaliahal gaf het ruim toestroomde publiek een staande ovatie aan Imke Semmekrot uit Oldenzaal die met haar pony Zero twee keer nul fouten maakte en zich de kampioene in de klasse L, DE mag noemen. In de door Hartog gesponsorde rubriek bleven maar liefst 15 van de 29 deelnemers foutloos in de basisomloop van parcoursbouwer John Maarse. Namens de KNHS reikte Esther Hendriksen samen met de juryvoorzitter Campagner de extra prijzen van Hartog uit aan Imke. Zero kan vanavond verwend worden met een heerlijke versnapering.


bron: KNHS.nl