Fecybelle, het fokproduct van Van der Mheen uit Hoevelaken sprong knap in de spotlights in sectie B. Het was een welkome terugkeer in de showring voor Cook en Fecybelle, een paard dat hij sinds mei 2019 heeft gereden. Na de blessure van de merrie op haar eerste show in de winter van 2021, bracht Cook haar langzaam terug en deed alleen mee aan één 1.45m proef in december 2021.

Ali Wolff maakte met de zeventienjarige Casall als voorlaatste haar intrede in de barrage en zette de snelste tijd van 39,15 seconden neer in de A Sectie. 

De KWPN-merrie Fantasy BB sprong met Jonathan McCrea naar een mooie derde plaats in de A sectie. De twaalfjarige Fantasy is een fokproduct van P. Greeve en P. Rutten uit Rucphen. 

Harrie Smolders werd met Monaco onthouden van een plekje in de barrage door een springfout maar zijn snelle tijd leverde hem wel nog een mooie elfde plaats op in de A sectie. 


Klik hier voor de resultaten. 

Bron: persbericht Palm Beach International Equestrian Center 
Foto: © Sportfot 









"Het is geweldig om haar terug te hebben," zei Cook over zijn 12-jarige KWPN-merrie van Carambole x Sjapoo. "Het betekent niet alleen veel voor haar, omdat ze er zo lang uit is geweest, en het voelt gewoon geweldig om haar terug te hebben, maar ook vorige week met de fout die ik maakte in de grand prix. Het voelt goed om deze week terug te komen en gewoon door te gaan."


Cook, die afkomstig is uit Rancho Santa Fe, CA, had Fecybelle bijna laten lopen nadat hij haar op video had gezien, maar nadat hij haar showrecord had bekeken en foutloos parcours na foutloos parcours had gezien, nam hij de beslissing om haar te kopen.


"Al heel snel begon het te werken," herinnerde hij zich. "Ze is als een gamer-type paard. Ze is niet erg flitsend als ze springt, maar ze wil gaan. Ze begrijpt het echt. Het is echt leuk om te rijden als het paard het werk begrijpt, en ze is er zo goed in."


Als voorlaatste in de barrage loodste Wolff haar veteranenpartner Casall door de barrage om met 39,15 seconden de snelste tijd neer te zetten voor de Section A overwinning.


Wolff vergelijkt Casall met een "goede wijn - beter met de jaren." Ze voegde eraan toe: "Misschien is dit het begin van ons tweede hoogtepunt."


Wolff, uit Columbus, OH, rijdt de 17-jarige Holsteiner ruin van Casall x Capitol I sinds hij zeven jaar oud was, en hij is op verschillende momenten in Wolffs springcarrière opgestapt, onder meer als acht- en negenjarige. Samen hebben ze grote overwinningen behaald, waaronder in de 2018 Upperville Grand Prix CSI4*, en ze hielpen het Amerikaanse team aan de overwinning in de 2015 FEI Nations Cup CSIO4* met twee foutloze rondes in Coapexpan, Mexico.


"Toen [hij acht jaar oud was], zagen we wat hij echt kon en waartoe hij in staat was," zei Wolff.


Nu Casall ouder is geworden, heeft Wolff gemerkt dat de hoofdring van de Grand Prix op PBIEC hem niet zo ligt, maar op het gras Derby Field schitterde hij. Het duo was dubbel foutloos en derde in de $216.000 Bainbridge Companies Grand Prix CSI4* tijdens WEF 4.







"Hij houdt van deze ondergrond, en deze ondergrond is fantastisch geweest," merkte ze op. "Ik besloot dit jaar gewoon hier te blijven en hier alleen FEI te springen met hem. En tot nu toe, afkloppen op hout, heeft het zijn vruchten afgeworpen voor mij."


Wolff heeft gemerkt dat het grasveld ook paarden openstelt. "Deze paarden maken hier enorme stappen. Dit veld is enorm, en ze krijgen deze galop en het is als een 14-voet stap," zei ze.


Wat Casalls kenmerkende ongelofelijke springstijl betreft, Wolff heeft zich daar in de loop der jaren aan aangepast.


"Als hij goed springt, knalt het een beetje in je borst," beschreef ze. "Hij springt de mooiste sprong, maar hij wurmt er ook een beetje overheen. Hij komt er niet ver overheen, en hij is een beetje in die stijl gegroeid en weet nu precies waar zijn voeten staan, precies waar hij de bal moet oppakken. Ik denk dat we daardoor ook een beetje sneller zijn geworden. Door de jaren heen, hebben we echt geprobeerd om ons te concentreren op het sneller worden. We zijn niet de snelste over de grond, en dat is onze enige uitdaging geweest hier op het veld. Maar als het op draaien enzo aankomt, denk ik dat we daar een soort van inhaalslag kunnen maken."


Na Wolff op de tweede plaats in sectie A reed Beth Underhill (CAN) met Chacco Kid Group's Chacco Kid. Zij bleven foutloos in 39,37 seconden. De derde plaats ging naar Jonathan McCrea (USA) en Fantasy BB, eigendom van Windsor Show Stables, in een tijd van 43,48 seconden.


Hutton behield de tweede plaats in sectie B, terwijl haar Britse collega Amanda Derbyshire