Voor Said meteen de tweede zege van het seizoen, op Amerikaanse bodem. "Ik ben enorm opgetogen met de vooruitgang die we hier maken," vertelt de springruiter na afloop. "Elk jaar komen we naar Wellington, deze avond kwam alles samen. Tijdens de eerste WEF Grand Prix, eerder dit jaar, had ik een tijdsfout. Daarom besliste ik vanavond niets aan het toeval over te laten en zette alle remmen los."

Met ongeveer twee seconden verschil volgde de Amerikaanse springruiter, Kent Farrington op de tweede plaats. Samen met de 10-jarige KWPN-merrie, Orafina (Fashion) bleef de Amerikaan nipt voor op Nicola Philippaerts die het Belgisch feest in Amerika, compleet maakte. Philippaerts stelde zich op op de derde trede van het podium met de dochter van Cardento 933, Katanga vh Dingeshof.

Slechts vier combinaties slaagden erin een dubbel foutloze omloop te presteren. Net buiten het podium strandde zo Katherine Dinan met de KWPN-ruin, Brego R'N B (Namelus R). De ruin werd twee jaar geleden nog uitgebracht door Angelique Hoorn en voordien Nynke de Vries. Philipp Weishaupt vervolledigde de top vijf met Ludger Beerbaum's, Coby 8 (Contagio).

Knap resultaat van Emilie Conter

In haar eerste CSI5* Grand Prix ooit dient ook Emilie Conter een vermelding. De Belgische amazone hield het foutloos in de eerste omloop met Dominique Hendrickx' voormalige Balento C.S. Uiteindelijk tikte de amazone twee balken uit de lepels in de herkansing en strandde zo op de elfde plaats.

Uitslag


F. © Sportfot