Wilm Vermeir kon met IQ van het Steentje (v. Toulon) de druk op de vijf combinaties die na hem aan de start kwamen in ieder geval stevig opvoeren. Het duo kon een foutloze ronde noteren in 38,44 seconden, een tijd die best wel even kon standhouden. Dit was echter buiten die andere Belg, Abdel Said, gerekend. In het zadel van de 11-jarie Bonne Amie (v. A Big Boy) ging hij meteen als een speer van start. Dit resulteerde in een extreem snelle tijd: 37,33 seconden. Het duo liet bovendien alle balken in de lepels waardoor Said de leiding van Vermeir overnam. 

Marcus Ehning was met Coolio 42 (v. Casaltio) als volgde aan zet. Ehning reed een ronde uit het boekje met de 11-jarige ruin en finishte in 38,08 seconden. Niet voldoende op Said van de troon te stoten maar wél om Wilm Vermeir naar de derde plaats te verwijzen. 

Harry Allen was de volgende die de piste mocht betreden voor de barrage. De jonge Ier deed het met Calculatus (v. Cachassini) nog nét iets sneller dan Ehning. Het duo finishte in 37,54 seconden. Voldoende op de tweede plaats over te nemen maar niet snel genoeg om Said van het goud te houden. De enige ruiter die op dat moment een Belgische overwinning nog kon voorkomen, was Christian Kukuk. Zijn Checker 47 (v. Comme Il Faut) tikte één balk uit de lepels waardoor het duo vrede moest nemen met de zesde plaats.

Overwinning dus voor Abdel Said. Wilm Vermeir eindigde op de vierde plek. De top vijf werd vervolledigd door Abdulrahman Alrajhi en Ventago (v.Van Helsing). Zij sprongen een foutloze ronde in 39,09 seconden. 


Kik hier voor de resultaten