De Duitse Junioren-amazones waren oppermachtig, en eindigde op de eerste, tweede, vierde en vijfde plaats. Yasmin Westerink wist zich daar gister heel knap tussen te rijden. De individuele proef voelde voor Yasmin Westerink als een soort revanche op haar proef eerder deze week. “Naast het losrijden werd er toen gesprongen en daar werd Alf wel een beetje heet van. Het ging op zich nog steeds wel goed, maar niet zoals ik het kan”, legt Yasmin Westerink na afloop in de persconferentie uit. De individuele proef ging wel zoals ze het kan.

Afsluiting Juniorenperiode
Haar proef werd beloond met een score van 73.735% en zo hield zij zich knap staande tussen het Duitse dressuurgeweld. Yasmin Westerink sluit haar Juniorenperiode in ieder geval prachtig af met een bronzen teammedaille en bronzen individuele medaille, vanmiddag staat de afsluitende kür op muziek op het programma. “Ik rijd Alf sinds oktober vorig jaar en na dit jaar gaat hij mee naar de Young Riders. Hij kan het allemaal wel, dus dat is erg fijn. Daarnaast heb ik een heel fijn team achter mij staan en daar ben ik heel blij mee”, klinkt het dankbaar.

Nederlandse resultaten
Esmee Boers en Kiki G sloten de individuele proef af met een achtste plaats en een score van 71.059%, gevolgd door Morgan Walraven en Benecia op de tiende plaats en een score van 70.235%. Dominique van Dalsen en Just Johnson eindigde op de zeventiende plek met een score van 68.794%. Vanmiddag komen Yasmin Westerink, Esmee Boers en Morgan Walraven nog in actie in de kür op muziek, het laatste onderdeel van het Europees Kampioenschap.

Ponydressuur
Bij de strijd om de individuele medailles bij de dressuurpony’s greep Isabelle Karajkovic met First Hummer net langs het brons en eindigde op de vierde plaats met een score van 72.892%. Sissie Gijssen en New Star 8 werden vijftiende met een score van 70.730%, Feline Niessen en Diamond Blue volgden op de zeventiende plaats met een score van 70.324%. Sanne Glissenaar en Filippo reden een score van 69.595% en bezette daarmee de 21e plaats. De afsluitende kür op muziek is momenteel in volle gang.