Vandaag gaat het FEI Europees Kampioenschap in Gothenburg van start voor de springruiters. Deze ochtend starten de ruiters hun eerste kwalificatie wedstrijd. Equnews maakt even een kort overzicht zodat je perfect op de hoogte bent. Hoe kan je het Live volgen? Je kan het EK live volgen via het FEI TV kanaal. Ook ClipMyHorse laat je toe het kampioenschap live te volgen, echter enkel in Duitsland. Woensdag 23.08.2017 - 1ste kwalificatie 8.36 CEST Donderdag 24.08.2017 - Team jumping 1ste ronde 15.20 CEST Vrijdag 25.08.2017 - Team Finale  20.20 CEST Zondag 27.08.2917 - Individuele Finale  13.50 CEST De info en links naar de website en resultaten kan je op onze Equnews kalender (op onze website) terug vinden. Regels en wedstrijd schema

  1. Woensdag 23 Augustus wordt de eerste kwalificatie wedstrijd verreden. Dit voor zowel teams als individuele ruiterS. Deze 1.50m kwalificatie is gebouwd als een Table C (fouten worden omgerekend in seconden). De score van de ruiters wordt omgevormd in punten. Elke ruiter zijn tijd wordt vermenigvuldigd met 0.50. De ruiter met de laagste score zal een totaal van 0 punten gegeven worden, de andere ruiters krijgen een nummer dat het verschil met de leider representatief maakt in relatie naar de strafpunten.
  2. Donderdag 24 Augustus rijden de teams hun eerste ronde en telt als tweede individuele kwalificatie wedstrijd. Deze tweede omloop wordt verreden over twee rondes verspreid over twee dagen. Het parcours gebouwd volgens een Table 1 met een hoogte van 1.60m. Individuele ruiters komen er eerst aan de start.
  3. Vrijdag 25 Augustus telt als de derde individuele kwalificatie en finale voor de teams. Enkel de beste 10 teams van donderdag gaan door naar deze ronde. Alle teams starten met hun eerder meegedragen punten. Bij gelijkheid van punten wordt de medaille positie via een barrage beslist.
  4. Zondag 27 Augustus komen de 25 beste individuele ruiters opnieuw aan de start. Ook de ruiters die de 25ste plaats delen mogen starten in deze laatste 1.60m parcours. Enkel de 12 beste combinaties starten tijdens de tweede omloop van deze finale. De individuele medailles worden beslist door het samentellen van alle punten van de afgelopen rondes.
Voor de volledige regels: Klik Hier