“We zaten er heel dichtbij”, begint Hoogenraat. “Met vier toprondjes hebben we er in de tweede manche alles aan gedaan wat we konden. We kunnen niet anders dan tevreden zijn. We hebben het en klein beetje laten liggen in de tweede manche. Toen hadden we net een fout teveel met het team. Maar ik ben echt tevreden.”

Hoogenraat die met de junioren zilver won in de landenwedstrijd prijst zijn pupillen. “De Children, de Junioren en de Young Riders hebben allemaal in de tweede manche voortreffelijk gepresteerd. Dat is toch echt te danken aan de geweldige teamspirit die er heerste. Iedereen hielp elkaar, keek naar elkaar. Het was een fantastisch week wat sfeer betreft.”

Morgen rijden Jesse Berkers en Yoni van Santvoort de finale. Met 4 strafpunten zijn ze zeker nog kandidaat voor een medaille. “We geven het nog zeker niet op”, klinkt Hoogenraat strijdbaar. “Yoni heeft haar paard Esprit fantastisch aan het springen. Jesse heeft vier al drie sublieme rondjes gereden. Ze hebben goed laten zien wat ze waard zijn.”

bron: KNHS