"Eigenlijk verloopt alles heel vlot", begint de amazone. "De wedstrijd wordt georganiseerd door ''Der Montagsclub e.V.', een organisatie die vooral de belangen van professionele ruiters en studenten behartigt. Zo organiseren ze bijvoorbeeld ook, in niet-corona tijden, wedstrijden tijdens weekdagen, zodat we onze jonge paarden op een optimale manier kunnen ontwikkelen. De voorzitter Karl-Heinz Klasen heeft ervoor gezorgd dat dit pilootproject van de grond kwam en zorgt er op die manier voor dat de handel en het werk met jonge paarden weer stilaan opgebouwd kunnen worden in deze moeilijke tijden". 

"De wedstrijd staat enkel open voor professionele ruiters en enkel jonge paarden mogen ingeschreven worden. Er zijn rubrieken voor paarden van vier tot en met zeven", gaat ze verder. "De paarden mogen om de dag springen om hen niet te overbelasten. Het wedstrijdterrein zelf staat enkel open voor ruiters en hun grooms, eigenaars of andere mensen zijn niet toegelaten. Alle vrachtwagens worden gecontroleerd bij aankomst, iedereen heeft een document nodig waarop zijn of haar naam, adres en andere persoonlijke informatie staat. Pas als je dat document hebt afgegeven, krijg je een bandje en gezichtsmaskers. Aan de ingang van elke piste en aan de ingang van de warm-up staan security medewerkers". 

"Iedereen moet een gezichtsmasker dragen met uitzondering van de ruiters die op hun paarden zitten. Iedereen moet ook een social distance van twee meter in acht houden. Hier zijn vier warm-up arena's waarvan twee met hindernissenmateriaal. Afhankelijk van de grootte van de piste, mogen er slechts zes à acht paarden tegelijk in de piste zijn. In de wedstrijdring mogen slechts twee paarden tegelijk aanwezig zijn. Er is geen prijsuitreiking en ook in de show office zit niemand. Alles gebeurt via telefoon of online". 

"Hoe de sfeer tussen de ruiters is? Eigenlijk heel relaxed en aangenaam, zowel tussen de ruiters als tussen de officials. Iedereen doet zijn mest om alle maatregelen in acht te nemen en iedereen lijkt te begrijpen hoe belangrijk dat is. We beseffen allemaal dat we ons gelukkig mogen prijzen dat we nu al terug van start mogen gaan en we hopen hiermee ook een voorbeeld te zijn voor de rest van Duitsland en voor de rest van de wereld". 

Foto: Facebook