Met dank aan hengstenhouders als Stal Hendrix, René van Erp, Egbert Schep, StuDutch en Moerings Sporthorses lagen er voor prijswinnende fokkers mooie kortingen op dekgelden klaar op de Centrale Keuring in De Mortel. Het zorgde voor prima gevulde rubrieken bij de springveulens.

Sterke galop
Geert van de Wetering zegevierde bij de merrieveulens dankzij Tilvana (United Touch S uit Kavaria ster IBOP-spr van Chester Z). “Dit is een heel aansprekend, goed ontwikkeld merrieveulen met een aansprekende voorhand. Ze staat goed in het rechthoeksmodel en beweegt met veel ruimte en power. In galop valt haar goede afdruk op”, sprak Stan Creemers, die samen met Wim Versteeg en gast-jurylid Henk van den Broek de beoordeling van de veulens op zich nam. Ze nodigden vier merrieveulens uit voor de kopgroep. Net als Tilvana mag ook de als tweede geplaatste Tenerife (Mattias uit Genève keur IBOP-spr van Tolan R) van Hans de Roover naar Ermelo. “Een goed ontwikkeld, atletisch gebouwd veulen dat goed in het rechthoeksmodel staat. Ze beweegt met goede houding en balans, dat zien we zowel in galop als draf.” Een mooi succes voor hobbyfokker Van de Wetering, die beslist geen onbekende is op de keuringen. “Ik vind Tilvana een mooi modern, goed bewegend veulen en haar vader United Touch S springt zich natuurlijk geweldig in de kijker momenteel. Ook uit deze moederlijn heb ik al veel goede paarden gefokt. Ze is mijn enige veulen dit jaar en ik wilde graag met haar naar de keuring. Als alles goed gaat, komt ze in de Limburgse Veulenveiling onder de hamer want ik kan niet alles aanhouden en heb nog meer nakomelingen uit haar moeder, die zelf voor 2024 dragend is van Oval Office.”

Souplesse en grootramig
Bij de hengstveulens werden twee veulens uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring. Tot kampioen gehuldigd werd het Zirocco Blue VDL-veulen Treasure T (uit Hollyve T stb-ext D-OC van Indoctro) van fokker A.L.M. Timmers uit Etten-Leur. “Dit is een heel aansprekend hengstveulen, met goede lengte in zijn lichaam en goede ontwikkeling. Hij heeft een mooie voorhand en beweegt lichtvoetig, met goede souplesse in galop.” Ook Thannes (Newmarket VM uit Gold Coast stb van Vingino) van fokker Hans de Roover uit Strijbeek mag naar Ermelo. “Eveneens een aansprekend en goed ontwikkeld veulen. Hij is in zijn romprichting wat neerwaarts maar galoppeert met goede souplesse en daarin is hij ook lichtvoetig”, aldus Stan Creemers.


bron: KWPN.nl