Voor de derde maand in rij is het Scott Brash zijn viervoeter Ursula XII (Ahorn x Papageno) die op de eerste plaatst staat in de FEI WBFSH ranking. De Schotse merrie verzamelde maar liefst 1104 punten. Ludger Beerbaum's paard Chiarra 222 (Contender x Coronado) volgt op de tweede plaats met 1079 punten. Met een minimaal verschil volgt Quickly de Kreisker (Diamant de Semilly x Laudanum) op de derde plaats. Deze Franse hengst, gereden door Abdelkebir Ouaddar, springt van een vijfde naar derde stek.

De vierde stek is er voor Chaman (Baloubet du Rouet x I Love You). De viervoeter springt zo 3 plaatsen omhoog in de lijst. Hello Sanctos (Quasimodo vd Molendreef x Nabab de Reve) sluit de top vijf af.

Klik hier voor de volledige ranking

Bij de stamboeken is het de KWPN die Westphalia van de troon stoot. De KWPN-ambassadeurs, Chaman, VDL Groep Verdi NOP (Quidam de Revel x Landgraf I) en Zigali P S (Kigali x Palfreinier) zorgen ervoor dat het Nederlands stamboek nipt de voorsprong neemt op het Belgisch Warmbloed Paard. Het BWP volgt dankzij, Cella (Cento x Chin Chin), Sea Coast Forlap DC (Querlybet Hero x Heartbreaker) en Flora de Mariposa (For Pleasure x Power Light), op de tweede plaats. Vorige maand stond het Belgisch stamboek nog op de vijfde plaats, een mooie sprong voorwaarts.

Het Holsteiner verband neemt deze maand de derde stek in. Chiara 222, Lacrimoso HDC (Landjunge x Cascavelle) en Casall Ask (Caretino x Lavall I) zijn de drie beste Holsteiner paarden.

Klik hier voor de Stamboeken ranking