Floor Dröge en Marian Dorresteijn namen de beoordeling van de paarden op zich. “Ten opzichte van de vrijdag, waar we veel goede paarden in de baan kregen in Berlicum, was het afgelopen zaterdag wat meer zoeken naar complete paarden”, blikt Marian Dorresteijn terug. Drie merrie werden met 80 punten voor beweging ster.

Drie keer 80

De driejarige Dynamic Dream-dochter River Rise Razzmatazz (uit Abstract M ster EPTM-dres van Prestige VDL) van Peter Belshaw uit Lancashire heeft een AES-registratienummer en moet daarom nog aan aanvullende eisen voldoen voordat het sterpredicaat een feit is, maar met 80/80 was ze wel de meest complete merrie van de dag in Berlicum. “Dit is een aansprekende merrie met een mooie bovenlijn en ruim voldoende fundament. Ze is goed ontwikkeld en liet zien over een opvallende draf te beschikken, met daarin goede tact, een mooi voorbeen en goede schoudervrijheid. Ze galoppeert met goede balans en een elegant voorbeengebruik, waarbij het achterbeen nog iets resoluter gebruikt zou kunnen worden en datzelfde beeld zagen we in de stap. Ze maakt in beweging een mooie houding en kreeg voor haar draf 85 punten.” Twee merries werden ster met 70/80: Rozita Fille d’Zita-S (Glamourdale uit Zita Fille d’Evita S elite IBOP-dres sport-dres pref prest PROK van Sandro Hit) van fokker J.M.C. van Santvoort uit Eersel en de vierjarige Paris VE (Glock’s Toto Jr. uit Whinny keur IBOP-dres van Negro) van fokker R. van Erp uit Oss. “De Glock's Toto Jr.-dochter heeft een veulen aan de voet en werd zonder ijzers gepresenteerd. Het is een aansprekende merrie met een mooie voorhand, een goede schoft-/schouderpartij en ze had iets mooier aangesloten mogen zijn in de rug-/lendenpartij. Het is een frisse, actieve merrie die in stap meer tot ontspanning had mogen komen en daardoor qua lichaamsgebruik wat meer had mogen overtuigen. Ze heeft een actieve draf met daarin een goed gebogen en ondergebracht achterbeen, en daarin maakt ze goede zelfhouding. In galop heeft ze goede ruimte en afdruk. De Glamourdale-dochter is aansprekend, zou iets meer in het rechthoeksmodel mogen staan en heeft een mooie uitstraling. Ook in beweging is het beeld aansprekend, ze maakt een goede zelfhouding en heeft een mooie techniek in het voorbeen. In galop valt ze op met haar goede tact en souplesse.”

Lichte Tour-ruin

Met oog op het preferentschap voor zijn moeder, deed de negenjarige King Leatherdale O (Lord Leatherdale uit Vinesse elite sport-dres prest PROK van Ronaldo, fokkers A.H.M. van Oort uit Wilbertoord en J. van Oort uit Volkel) van Kazlea Limited uit Larnaca goede zaken. Deze ruin presteert in de Lichte Tour en hoefde daardoor alleen op exterieur beoordeeld te worden. Met 70 punten voor exterieur was voor hem het sterpredicaat een feit. “Dit is een goed ontwikkelde ruin, die correct gebouwd is en iets meer bespiering in de bovenlijn zou mogen hebben.” Moeder Vinesse bracht al twee elitemerries en is daardoor nu preferent.

bron: KWPN.nl