Dressuurhengsten

De driejarige Topgun (v. Glock’s Toto Jr., gefokt door J. van de Weerden en in eigendom van Ad Valk) was kampioen van de 24 dressuurhengsten. De 1.74 m hoge hengst overtuigde met zijn type, uitstraling, evenwichtigheid en uitmuntende manier van bewegen. De reservekampioen, First Lewis (v. Ferguson, gefokt door L. van Grunsven en in eigendom van Hengstenhouderij De IJzeren Man), die al zes jaar is en later ook zeer aansprekend onder het zadel werd voorgesteld, heeft eveneens veel kwaliteit. Voor de kampioenkeuring werden tien hengsten uitgenodigd en de beste drie mochten daarna nogmaals overkampen om de hoogste eer. De derde plaats was daarbij voor F-Osborne (v. For Ferrero, gefokt door Stal Elbers en in eigendom van Stal Elbers en Peter van de Sande).

Springhengsten

Bij de zes springhengsten ging de kampioenstitel naar de 1.70 m hoge Juwel Q (v. Jaquet-Go, gefokt door Quirien van Erp en in eigendom van Jari van den Biggelaar). Connawara v.d. Woestenheide (v. Chilli Willi, gefokt door en in eigendom van Danny Schaper) was ook overtuigend en werd reservekampioen. Het zijn beide complete hengsten met een goed exterieur, veel springtalent, imposante bewegingen en veel hengstuitdrukking. Dressuurpony’s

De zestien ponyhengsten werden onderverdeeld in dressuur, springen en allround en zo werden er dus drie kampioenen gekozen. Bij de dressuur was dit Noxville van de Beekerheide. Zijn vader Neptune van de Beekerheide kwam later op de dag in de ring om het predicaat preferent in ontvangst te nemen. Noxville is een volle broer van de eerder goedgekeurde Nilay van de Beekerheide en is gefokt door, en in eigendom van Stal Beekerheide. In deze categorie werd Geronimo Taonga (v. Golden West, gefokt door Stal 104 en in eigendom van Pronk Stables) reservekampioen.

Allroundpony’s

Bij de allroundpony’s, die met z’n negenen in de meerderheid waren, was de kampioenstitel voor Wonderboy FN (v. Leuns Veld’s Winston Jr., gefokt door Fabiënne Berns en in eigendom van Stoeterij Ravensbos). W-Lisandro (v. Leuns Veld’s Winston Jr., gefokt door Roelie Melessen en in eigendom van H.E. Kuiper) werd reservekampioen. Het succes van Leuns Veld’s Winston Jr. was daarmee compleet. Van hem zijn er in totaal vier zonen aangewezen.

Springpony’s

Bij de springpony’s werd PAV Schlaufuchs (v. Szenario, gefokt door Gabrielle Heemsoth en in eigendom van Raymond Kamphuis) kampioen. Joli du Vi (v. Stopenholms Jumper, gefokt door André Veldmate en in eigendom van zijn dochters Emma en Anne Veldmate) werd hier reservekampioen.

Kampioen jonge hengsten

Ieder jaar wordt er per fokrichting ook een kampioenstitel toegekend aan de jonge hengst die een goede collectie nakomelingen heeft gebracht en zelf goed presteert in het verrichtingsexamen en/of de sport. Bij de paarden ging deze titel naar For Moqueen (v. For Romance I) van Jurgen van der Meijden. For Moqueen deed in januari 2021 verrichtingsexamen en scoorde daar 84 punten. Twee van zijn veulens werden afgelopen seizoen Nationaal kampioen en Nationaal reservekampioen. Bij de pony’s werd Ducati du Bois (v. Diamond Touch, gefokt door Fam. Van den Bosch en in eigendom van Hanno van Kalkeren) kampioen. Hij scoorde in januari dit jaar 82 punten voor zijn verrichtingen en een veulen van hem werd nationaal kampioen.

bron: PErsbericht