Goedegebure was destijds de initiatiefnemer voor de afdeling Zeeland. Deze regio viel in het verleden onder Noord-Brabant. Op 19 december 1977 werd in Goes een principebesluit genomen dat Zeeland een zelfstandige afdeling werd m.i.v. 01-01-1978. Samen met de heren Van Nieuwenhuijzen, Riemens en Brooijmans richtte Goedegebure de regio Zeeland op. Hij werd met voorkeursstemmen voorzitter en had van 1978 t/m 1994 zitting in het afdelingsbestuur.

In 1994 trad hij wederom toe tot het Algemeen Bestuur als secretaris/penningmeester, maar twee jaar later nam hij afscheid van zijn collega-bestuursleden om de vereniging te leiden als directeur. Hij bekleedde deze functie van 1 juli 1996 t/m 31 augustus 2003.

Kenmerkend voor Goedegebure was zijn enorme inzet voor de vereniging, waarbij hij de belangen van de fokkers voorop stelde. Een bescheiden man van weinig woorden, maar wat hij zei kwam hij na. Hij stelde zich volledig ten dienste van de leden. Ook als fokker had hij succes: samen met Louis Reijnierse fokte hij onder meer het voormalige Grand Prix-paard van Anne van Olst Taikoen (Negro uit Cigonda ster pref v.Rothschild).

Ko Goedegebure was net terug van een week Parijs toen hij in het bijzijn van zijn vrouw onwel werd. Goedegebure is 78 jaar geworden.

Wij wensen zijn familie en nabestaanden veel sterkte toe met dit grote verlies.