De klasse M van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur is uitgemond in een titanenstrijd tussen McLaren met Dinja van Liere en My Blue Hors Santiano gereden door Renate van Uytert-Van Vliet. De Morricone-zoon legde beslag op de eerste competitie, maar de Sezuan-nazaat sloeg terug in de tweede wedstrijd in Ermelo. Vandaag was het opnieuw McLaren die de statiedeken kreeg omgehangen. 

Met maar liefst vier negens kon de KWPN-goedgekeurde McLaren (Morricone uit Samatha v.Sir Donnerhall, f: U. Toenjes uit Ganderkesee) de balans doen doorslaan. De jury, bestaande uit Patricia Wolters en Bart Bax, roemde zijn lichtvoetigheid, uitstraling en balans. De draf verdiende dankzij de mooie voorbeentechniek de eerste 9,0. “De stap is zuiver, maar zou nog wat meer ruimte en lichaamsgebruik mogen tonen in de verruimingen, een 8,2. In de galop zien we dat de hengst een groot vermogen tot schakelen bezit en we belonen deze gang dan ook met een 9,2. Het was een harmonieuze proef en deze hengst toont zich heel werkwillig en goed aan de hulpen.” Zowel de harmonie en totaalindruk werden gewaardeerd op een 9,1 en dat bracht het totaal naar een respectabele 89,2 punten. 

Nalegro scoort in Klasse L

Na tweemaal winst in de klasse L van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur werd Kim Alting’s Dark Rousseau in Exloo van de troon gestoten door Nalegro met Charlotte Fry. De Painted Black-zoon verzekerde zich met 88,8 punten van de zege.

De beoordeling lag in Exloo in handen van Bart Bax en Patricia Wolters. Laatstgenoemde verzorgde het commentaar na iedere proef en sprak enthousiast na de verrichting van Nalegro (Painted Black uit Jalegrofleur ster PROK v.Negro, f: J.L. Hanse uit Burg-Haamstede en Van Olst Horses) en Charlotte Fry. “Wat een imponerende hengst met veel front en allure! Dit is echt een talentvol dressuurpaard, hij liet zien geen enkele moeite te hebben met de oefeningen. De draf is krachtig en gesloten met veel techniek en een heel sterk achterbeen, een 9,0! In de stap heeft hij een goede overstap en goede overgangen (8,8). De galop heeft veel balans en afdruk en het achterbeen treedt zeer goed onder (8,9). De hengst werd fijn voorgesteld en toont zich zeer gehoorzaam. De aanleuning in de overgangen zou nog wat vloeiender kunnen voor een hoger cijfer (8,8). Voor totaalindruk geven we tenslotte een 8,9.” Een mooi resultaat voor de Painted Black-zoon die werd gefokt uit de volle zus van Charlotte Dujardin’s Valegro.


bron: KWPN.nl