Achtergrond en beschuldigingen

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de rechtbank van Starnberg. De beschuldigingen tegen Kühner en een trainer dateren van mei 2023 en de strafbevelen werden op 22 maart 2024 uitgevaardigd. Volgens de rechtbank is het op dit moment nog onduidelijk of en wanneer de zaak voor de rechter zal komen. Pas medio september 2024 wordt verwacht dat er nieuwe informatie beschikbaar komt over de voortgang van de zaak.

Reactie van Max Kühner en de Oostenrijkse Federatie

De Oostenrijkse Paardensportfederatie (OEPS) heeft aangegeven dat Max Kühner zijn onschuld benadrukt en onmiddellijk een verzoek heeft ingediend om de zaak te laten seponeren. Kühner heeft zelf nog niet gereageerd op vragen van de pers. Volgens de OEPS zal deze zaak geen invloed hebben op Kühners geplande deelname aan de Olympische Spelen in Parijs.

Reactie van het FEI

Aanvankelijk was de Wereldpaardensportfederatie (FEI) niet op de hoogte van het lopende onderzoek. De president van de FEI, Ingmar de Vos, gaf in Parijs aan dat de federatie inmiddels informatie heeft opgevraagd bij de OEPS. Ondanks de lopende juridische procedure zullen de springwedstrijden, waarbij Kühner van plan is deel te nemen, aanstaande donderdag van start gaan.