Voor het tweede onderdeel van de halve finale had parcoursbouwer Louis Konickx een 1.40m-proef gebouwd waarin 22 combinaties geheel foutloos bleven. Onder hen de KWPN-goedgekeurde hengsten Lambrusco (Entertainer uit Total Touch stb-ext pref prest van Lux) onder fokker Pieter Keunen en Lambada Shake AG (Aganix du Seigneur uit Grappa AG van Spartacus, fokker Alex Gisbertz) onder diezelfde ruiter. Beide hengsten hebben zich daarmee geplaatst voor de finale.

Goed gepresteerd
In totaal hebben 25 duo’s zich geplaatst voor de finale op donderdag. 24 van hen door bovenaan in het tussenklassement te eindigen, aangevuld door de razendsnelle winnaar van het tweede onderdeel vandaag: Lennard de Boer met de Etoulon VDL-zoon Legend D (uit Eurostar PROK van Dubai, fokker H.J.M. van Dartel). Elf combinaties zijn zowel gister als vandaag foutloos gepresteerd. Lambiek (Durango uit Again Utopia stb van Indoctro, fokker H. Hatzmann) deed dat onder Bert-Jan Zuidema in de snelste tijd vandaag en heeft daarmee de halve finale gewonnen. Gaj Riossa volgde met de door Egbert Schep gefokte Labelle ES (Mosito van het Hellehof uit Hosanne ES keur sport-spr pref van Kannan) voor Stal Hendrix als tweede en op de derde plek in de halve finale is Hessel Hoekstra met VDL Legodermus PP (Harley VDL uit Zadermie prest van Clinton, fokker Bert Poppelaars) geëindigd.
 
Fokkerspremies
De Vrienden van het KWPN ondersteunen de KWPN-fokkers doormiddel van het uitreiken van fokkerspremies aan fokkers van succesvolle paarden, zowel in de fokkerij als de sport. Tijdens de finaledagen reiken de Vrienden van het KWPN fokkerspremies uit aan de fokkers van de beste ruin, beste merrie en beste hengst binnen elke leeftijdscategorie. De fokkerspremies worden enkel uitgereikt als de fokker op het moment van uitreiken KWPN-lid is en het paard als veulen KWPN-geregistreerd is. Wanneer een fokker tijdens de uitreiking niet aanwezig kan zijn ontvangt hij op een later moment de premie thuis.

bron: KWPN.nl