Koos Naber heeft ruime ervaring als trainingsleider. Vanaf 2003 was hij meer dan 10 jaar verantwoordelijk voor de EPTM-merries in Exloo en Sleen. In die periode maakte de jongepaardenspecialist twee grote veranderingen mee: de specialisatie en de verandering van de vijf- naar de zevenweekse test. Met het vertrek van de merrietesten naar Ermelo stopte Koos als trainingsleider. Vanaf 2015 was Naber gedurende acht jaar betrokken bij het Centrale Onderzoek van de Friese hengsten.

Jonge paarden
Thuis in het Drentse Holsloot runt Koos, samen met zijn partner Ina Beuving en zoon Sander, een trainingsstal, waar hij zich gespecialiseerd heeft in het africhten van jonge paarden. In zijn rol als KWPN-trainingsleider wordt Naber tijdens de komende aanlegtest verantwoordelijk voor de training van de EPTM-merries. Na afloop van deze test wordt er geëvalueerd, met als doel om richting de najaarstesten een structurele invulling te vinden.

Hammers verlaat KWPN
Henk Hammers verlaat in goed overleg het KWPN, na meer dan tien jaar als trainingsleider aan het KWPN verbonden te zijn geweest. Het KWPN bedankt Hammers voor zijn inzet en wenst hem veel succes in zijn verdere loopbaan.

bron: KWPN.nl