De driejarige Nikki Contessa W was de uitschieter van de dag. Zij werd aansluitend ook in het stamboek opgenomen en ster, keur, elite verklaard met 85 punten voor exterieur. "Dit is een grote, langgelijnde kapitale merrie met een sterk, aansprekend model; Ze galoppeert met veel afdruk en valt op met haar surplus aan vermogen", aldus Henk Dirksen. "Daarbij springt ze met een goede techniek, maakt ze de sprong achter telkens goed af en is ze atletisch op de sprong." Deze merrie kreeg voor haar vermogen een 8 en voor alle andere springonderdelen mocht zij een 8,5 noteren. 

Er kwamen 24 dressuurmerries aan de start waarvan er zestien de IBOP geslaagd konden afronden. De Governor-dochter Mistiek (uit Bormiek elite IBOP-dres pref D-OC van Tuschinski) van fokker A. van Erp uit Heesch stak er met kop en schouders bovenuit. Ze werd met 82,5 punten meteen elite. "Dit is een goed ontwikkelde, opwaarts bewegende merrie met een tactvolle en actieve manier van stappen. Ze draaft met veel souplesse, kracht en een iets rollende voorbeentechniek. Datzelfde beeld zien we in galop. Ze toonde een fijne verrichting", aldus inspecteur Toine Hoefs. 

De Daily Diamond-dochter Nevada Terma E.H. (Donna Terma elite IBOP-dres Prok van San Remo, fokker De Engelse Hoeve) van A.A.J. Aalbers uit Winssen; moest het met een half puntje minder doen. Maar scoorde dus nog steeds een uitstekend resultaat en werd meteen elite. "Een complete merrie met drie fijne basisgangen. Ze beweegt met een hele mooie houding, een goede balans en ze blinkt in de galop uit met haar gedragenheid en techniek." 

De dochter van Espression, Nefertiti Salland (uit B.U. Carla elite sport-dres pref PROK van Fürst Heinrich, fokkers H. Tepperik en H. Sassen uit Heeten) van C.A. Wientjens uit Yarragon kwam uit op net meer dan 80 punten. Ze haalde dan ook onmiddellijk elite. "Deze merrie stapt zuiver en met tact, waarbij ze nog wat meer zou mogen schrijden. Ze draaft bergopwaarts en heeft daarin een hele mooie voorbeentechniek. Hetzelfde beeld zagen we in galop." Al bij al dus een mooie 80,5 punten voor deze merrie. 

Bron: KWPN