Als juryteam in de baan stond Wim Versteeg met Sandra Schmuecker. “Het was een goede keuring vandaag, met paarden die duidelijk correct waren voorbereid en zich op een natuurlijke manier presenteerden. Ook was er eigenlijk geen ondereind.”

Op naar de NMK

Wim vervolgde: “Twee merries scoorden 80 of hoger. Zo behaalde Ratina 80 punten voor haar exterieur en zelfs 85 voor haar springen.  Een hoogbenige, jeugdige merrie met veel ras en uitstraling. Met haar 1.73 m ook heel royaal ontwikkeld met een hele aansprekende voorhand en een goede schoft- en schouderpartij. Draven deed ze ruim en in galop toonde ze veel balans. In het springen vielen haar fijne beentechniek, efficiënte lichaamsgebruik en haar royale atletische vermogen steeds positief op. We hebben haar dan ook met plezier uitgenodigd voor deelname aan het NMK.” Ratina (Chacoon Blue uit Jarina voorl. keur v. El Salvador) is gefokt en geregistreerd bij De Radstake BV. Haar grootmoeder, de preferente, prestatie, voorlopig keurmerrie Sarina (v. Calvados) heeft maar liefst drie nakomelingen die Grand Prix springen of gesprongen hebben, te weten: Dublin (v. Vigaro), Algorhythem (v. Tampa) en Zalvo (v. Phin Phin).

Internationale sportpaarden

Van dezelfde fokker behaalde Ruduela (v. Hardrock Z) zowel 80 punten voor haar exterieur als voor haar springkwaliteiten. “Eveneens een royaal ontwikkelde merrie van 1.73 m en goed gemodelleerd. Draven doet ze op een hele functionele manier en haar galop toont veel kracht. Ze sprong met goede reflexen, met macht en vermogen en liet daarbij een hoge mate van voorzichtigheid zien”, zo besluit Wim. Ruduela is geboren uit de preferente, prestatie, voorlopig keurmerrie Zuduela (v. Berlin). Ook in deze moederlijn komen we de nodige internationale sportpaarden tegen, waaronder de 1.60m-paarden: Mr. Incredible (v. Inshallah de Muze) en Fancy (v. Vigaro). Alsmede het driesterren eventingpaard Vuduela (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

bron: KWPN.nl