Voor het formeren van de kopgroep werden zeven veulens uitgenodigd. Drie hiervan konden rekenen op een geldprijs en het zogenaamde ‘vrolijke veulenpakket’ en kregen tevens een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring. Sandra Schmuecker en Wim Versteeg jureerden, laatstgenoemde gaf aan dat het jureren van veulens altijd ingewikkeld is: “De veulens in deze kopgroep vormen een gemêleerd gezelschap; van verschillende leeftijden en in verschillende groeifasen. Thor van het Prinsenland viel ons meteen op. Een goed gemodelleerd en sterk veulen met goede verbindingen. Hij liep steeds in een goede houding en galoppeerde lichtvoetig met veel balans.” Met zijn overwinning mocht zijn fokker en geregistreerde van Het Prinsenland BV uit Nijkerk 250 euro mee naar huis nemen. Thor van het Prinsenland is een zoon van Highway M TN uit de elite sportmerrie Zerania (v. Numero Uno).

Lichtvoetig
De reservetitel en 150 euro was voor Toscane EG, een merrieveulen van Hernandez TN. Zij is gefokt en geregistreerd bij Stal Everts in Duiven. Medegeregistreerde is Sander Geerink Sporthorses uit Gelselaar. Wim: “Dit is een lang gelijnd en chique veulen, met veel ras en uitstraling. Hoewel ze lichtvoetig beweegt, zou ze daarbij nog iets meer lossigheid mogen laten zien. Dat heeft ons doen besluiten haar tweede te maken. Maar ook een veulen met veel kwaliteit.”

De derde prijs en een ticket voor de NVK ging naar Tres-Chique, een dochter van Qupido H uit Bandolyn (v. Quattro) van f/g J. Smoorenburg uit Arnhem. “Een veulen met een sterk lichaam, wat fijn kan draven en veel lichaamsgebruik toont. In galop zouden we graag iets meer front willen zien”, zo besluit Wim.

bron: KWPN.nl - F. © GJ