De Twentse springruiter Gert-Jan Bruggink uit de Lutte begint het nieuwe jaar met het afscheid van zijn vertrouwde vriend Vampire. De Marome NW zoon mag namelijk gaan genieten van zijn wedstrijdpensioen. "Ik heb met Vampire zeer mooie maar ook zeker zeer rumoerige tijden gekend. Als volle broer van Andrea waren er dan ook grote verwachtingen voor hem, hij had behoorlijke ijzers die hij moest vullen", vertelt Bruggink.
De ruin genoot zijn opleiding onder Marleen Bruggink, de zus van Gert-Jan, die hem uitbracht tot 1m40 niveau. In 2013 nam Gert-Jan de teugels over van zijn zus en verscheen er al gauw een derde plaats tijdens de Grand Prix van Vilamoura op hun palmares. Daar werden diverse overwinningen aantoegevoegd met winst in Grote Prijzen als Lanaken in 2015 en 2016 en in Oldenburg. Ook in Odense, Valkenswaard en Donaueschingen werd de overwinning behaald in diverse 1m45 en 1m50 rubrieken.
Ondanks dat Vampire beslist geen makkelijk paard is geweest voor Bruggink was het besluit om hem terug te trekken uit de sport wel een moeilijke. "Ik maak liever nu de beslissing om hem met pensioen te zetten, dan dat mij de beslissing uit handen wordt genomen door bijvoorbeeld zijn gezondheid". Vampire blijft in zijn vertrouwde wei van Stal het Oosterbrook staan.