Fokproduct van moeder en dochter

The First Lady VP van Arezzo (uit Brillante Dansante, Pres, uit Contendro) gefokt door A. De Leeuw en G.H De Leeuw uit Culemborg. De jury vindt het merrieveulen een goede uitstraling hebben met een goede balans in de galop, waarin het veulen makkelijk schakelt met ruim voldoende kracht. Dit was voor ons het meest complete veulen en daarmee op de kampioen” aldus de jury.

The First Lady VP is gefokt door jong KWPN-lid Ankie de Leeuw en haar moeder, een echt familie veulen dus!

De fokker van de merrie woonde bij ons in het dorp en we kregen de kans om haar te kopen steekt Ankie van wal. We hebben uit deze merrie meerdere nakomelingen en ik wilde graag een veulentje van de hengst Arezzo verteld de jonge fokster. “Ik heb voor de jong-KWPN keuring gekozen omdat er veel uitleg wordt gegeven over de beoordeling, dit was de eerste keer dat ik zelf een merrie met veulen voor bracht dus het was wel spannend” verteld Ankie.

My Blue horse Santiano levert kampioen dressuur veulens met een ticket voor het NVK!

Het hengstveulen T2 To Tango van My Blue Horse Santiano (uit Ammaretto Ster voorlopig keur uit Havidoff) gefokt door M.E. Gelling uit Dedemsvaart werd kampioen bij de dressuurveulens. “Het veulen van 1 maart 2023 is royaal ontwikkeld en heeft veel lengte in het lichaam. Daarbij heeft het veulen een mooi front. In de draf heeft het veulen veel lichaamsgebruik en loopt mooi bergop”; licht de jury toe. Naast het kampioenslint is de My Blue horse Santiano ook uitgenodigd voor de nationale veulenkeuring in augustus.


bron: KWPN.nl