Inspecteur Bart Bax neemt de rol van voorzitter aan in de hengstenkeuringscommissie dressuur. Hij neemt daarmee de taak over van Bert Rutten, die na het komende najaarsverrichtingsonderzoek zijn taken beëindigt. Bax runt in Ede een dressuurstal en maakte met Krawall (v.Focus) furore in de internationale Grand Prix. Bart is als jurylid actief tot en met nationaal Zware Tour-niveau en is bij de KNHS opgeleid tot Trainer/Coach 5. Vanaf 2017 is Bax actief als KWPN-inspecteur.

Hengstenkeuringscommissie springen
In de hengstenkeuringscommissie springen treedt Bart Henstra aan. Henstra begon 20 jaar geleden als KWPN-jurylid en werd in 2007 inspecteur van Friesland. Van 2007 tot en met 2021 was hij freelance inspecteur bij het KWPN. Met zijn partner Pytrick Adema runt hij in Drogeham een sportstal en fokkerij. Henstra was in de Verenigde Staten een graag geziene inspecteur, waarvoor hij een award in ontvangst mocht nemen. Daarnaast was Henstra voorzitter van de herkeuringscommissie springen. Wout-Jan van der Schans maakt vanaf 2014 deel uit van de hengstenkeuringscommissie springen. Hoewel er aan zijn maximale termijn van drie periodes van drie jaar een einde kwam, krijgt hij een vierde termijn als voorzitter.

Versteeg voorzitter hengstenkeuringscommissie tuigpaard
In de hengstenkeuringscommissie tuigpaard is Wim Versteeg benoemd als voorzitter. Versteeg werkte vanaf 2004 als senior inspecteur bij het KWPN, afgelopen zomer ging hij met actief pensioen. Versteeg volgt daarmee Lammert Tel op, voor wie zijn laatste termijn dit jaar eindigt.


bron: KWPN.nl