De volledige hengstenkeuringscommissieleden en de KWPN-inspecteurs waren vanochtend aanwezig tijdens de tussenbeoordeling van de springhengsten in het voorjaarsverrichtingsonderzoek. Voor de driejarige springhengsten vond vandaag de derde beoordeling plaats en voor de vierjarige springhengsten de eerste. In overleg tussen de hengstenkeuringscommissie en de geregistreerden is besloten om de hengst First Edition VDS (Urano de Cartigny uit Mona-Lisa van Montender) door te verwijzen naar een volgend onderzoek.

Gelderse hengsten
De drie Gelderse hengsten in het verrichtingsonderzoek werden vandaag beoordeeld door de hengstenkeuringscommissie Gelders Paard. Hierna is besloten om voor de zevenjarige Lorano V (Danser uit Verona K. ster van Manno, fokker R. Vos uit Staphorst) het onderzoek te beëindigen.

Vervolg onderzoek
De dressuurhengsten worden aanstaande vrijdag 14 april voor de derde maal beoordeeld door de hengstenkeuringscommissie dressuur. Vervolgens vindt op dinsdag 18 april voor de dressuur-, spring- en Gelderse hengsten de laatste beoordeling in aanloop richting het eindexamen op zaterdag 22 april plaats.

bron: KWPN.nl