Pfilithya is van Anne-Marie Sas en haar echtgenoot uit Ruurlo. Pfilithya is een dochter van Cape Coral RBF Z uit elitemerrie Ifilithya (v. Quasimodo van de Molendreef. In de moederlijn het 1.60m-springpaard Flinton (v. Clinton), alsmede het CCI4*-eventingpaard Hartacker (v. Spartacus). “Pfilithya  heeft een echt springpaardenmodel, is sterk gebouwd en lang gelijnd met een goed ontwikkelde schoft. Wel even iets strak in haar lendenpartij, maar daar zag je in het springen niets van terug. Dit deed ze met een fantastische techniek en toonde daarbij opvallend veel atletisch vermogen. Voor haar vermogen liet ze maar liefst 95 noteren” vertelt Marcel. Anne-Marie: “Ik reed op de moeder van Pfilithya, maar toen ik zwanger raakte, besloten we die merrie te laten dekken. Dit is mijn eerste eigen fokproduct, dus vanaf nu ligt de lat wel heel hoog. Mijn man was er gisteren wel bij tijdens de stamboekkeuring maar moest vandaag naar zijn werk. Dit is een hele mooie verrassing voor hem.”

Alle vijf naar de NMK
Polita kreeg de reservetitel toegekend. Een lang gelijnde en sterk gebouwde dochter van Justice HL. Een merrie met veel front en een opvallend goede schoft- en schouderpartij. Springen deed ze tijdens de stamboekkeuring met veel lichaamsgebruik. In de lucht kon ze makkelijk naar voren schakelen.” Polita is van fokker en geregistreerde T. Blaauw uit Ruinerwold komt uit Galita (voorl.keur prok v. Quality Time). De vijf uitverkoren merries gaan tijdens de NMK ongetwijfeld de eer van Drenthe hoog houden.

Oudere merries

Oceanfee is een goed ontwikkelde en rijtypische dochter van Impressive VDL uit Koraalfee (v. Grand Slam VDL). Ze is gefokt en staat geregistreerd bij M. Roelandschap en J. Emmens in Bunne. Ze komt uit een bijzondere merriestam met daarin meerdere internationale sportpaarden, waaronder enkele Grand Prix-spring- en dressuurpaarden.



Bron: KWPN