Willem-Alexander krijgt ‘gratieverzoek’ voor konikpaarden Texel

Willem-Alexander krijgt ‘gratieverzoek’ voor konikpaarden Texel

Een groep jongeren heeft koning Willem-Alexander een 'gratieverzoek' gestuurd voor de konikpaarden op Texel. De paarden dreigen op de slachtbank te belanden omdat ze volgens Staatsbosbeheer overlast veroorzaken.

Een groep jongeren springt nu in de bres voor de paarden en hebben in die poging een 'gratieverzoek' verstuurd naar de koning, de burgemeester van Texel en de directie van Staatsbosbeheer.

"Wij hopen dat u, als verantwoordelijken, uw hart en geweten laat spreken en gratie verleent om het leven van de pony’s, die toch niemand kwaad hebben gedaan, te sparen. Stichting Paard in Nood in Spanje heeft aangeboden om de Konikpaarden op te vangen. Er is voldoende ruimte voor de paarden en zij kunnen daar heel natuurlijk leven. Wij zien graag dat Staatsbosbeheer gebruikmaakt van dit alternatief. Castreren zou geen excuus mogen zijn om de paarden daar niet naar toe te verhuizen als het alternatief de dood is. Wij zouden ook tevreden zijn met een ander diervriendelijk alternatief."

De jongeren richten zich niet toevallig tot koning Willem-Alexander. "Zijn dochters rijden ook paard en zijn van onze leeftijd. Misschien dat hij daarom over zijn hart wil strijken," zegt een van de actievoerders die het gratieverzoek ondertekende.

bron: FB/AD