Westfaalse Winterveiling zag succesvol tweede deel met omzet van 476.500 euro

Westfaalse Winterveiling zag succesvol tweede deel met omzet van 476.500 euro

Ook het tweede deel van de Westfaalse Winterveiling was zeer succesvol. 27 jonge paarden wisselden van eigenaar voor een gemiddelde prijs van 17.648 euro. Bohemian Rhapsody R, die voor 32.000 euro verkocht werd, was het hoogste bod. Het topspringpaard was Cool Jumper HB. Hij wisselde voor 29.000 euro van eigenaar.


Na de succesvolle start van de Westfaalse Winterveiling gisteren, verliep ook de online veiling van de jonge paarden meer dan naar wens. De internationale klantenkring was sterk en ging lange biedduels aan. Tot zeven paarden bevonden zich tegelijkertijd in de laatste biedfase. Van de 28 driejarigen die te koop werden aangeboden, wisselden er die avond 27 van eigenaar. Met een totale omzet van 476.500 euro werd er gemiddeld 17.648 euro geïnvesteerd in de jonge paarden voor dressuur en springen. Tien van de verkochte paarden kraakten de grens van 20.000 euro. De hippische carrière van de helft van de jonge paarden zal buiten Duitsland beginnen. Samen met de rijpaarden bracht de winterveiling van het Westfaalse stamboek een totale omzet van ongeveer 1,8 miljoen euro op.

Kopnummer 106 Bohemian Rhapsody R draafde met de hamerprijs van 32.000 euro naar de top van de prijsstructuur. Gefokt en tentoongesteld door Dr. Frauke Reichert, Reinbek, is de bruine hengst een jonge ster met kampioenskwaliteit. Mooi, modern van uitstraling en met een uitstekende bewegingskwaliteit trekt deze zoon van Borsalino/Duke van Oldenburg de aandacht van het vakpubliek. Hij zal in de toekomst worden opgeleid door Kira Laura Soddemann. Net onder hem in de prijsklasse was het kopnummer 110 Fürst Frisia. De zoon van Fürst Toto/Don Larino (fokker en exposant: Wolfgang Weßling, Westoverledingen) is een grootramige, imponerende bewegingskunstenaar met een moderne uitstraling. Een dressuurpaard voor wie de weg naar de sport open ligt. Hij wisselde van eigenaar voor 31.500 euro.

Elf bieders streden met 37 biedingen om de Conthargos/Calido zoon met het kopnummer 109. Cool Jumper HB (fokker en exposant: Heinrich Bremer Jun., Neustadt) stamt uit een zeer succesvolle moederlijn. Het hart van een springpaardenbelangen bloeit letterlijk met deze jonge en zeer getalenteerde ruwe diamant. Met een prijs van 29.000 euro rukte hij op tot de meest gewilde aanbieding voor de springpiste. In de toekomst zal hij thuis zijn in een internationale springstal in Ierland.

Bron: Persbericht 
Foto: Persbericht/ 
Reckimedia