WADA publiceert verboden lijst voor 2023

WADA publiceert verboden lijst voor 2023

Het World Anti-Doping Agency (WADA) heeft hun bijgewerkte Verboden Lijst gepubliceerd, die op 1 januari 2023 van kracht wordt. Naast de volledige lijst wordt op hun site een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen en enkele toelichtingen aangeboden.

De FEI raad aan dat sporters die reguliere medicatie nemen hun medicatie opnieuw moeten controleren op de lijst van 2023. Als ze een medicijn nemen waarvan de status is veranderd (nu verboden), moeten ze waar nodig een vrijstelling voor therapeutisch gebruik aanvragen. Ondersteunend personeel voor atleten moet ervoor zorgen dat ze bekend zijn met de 2023-lijst en de wijzigingen ervan.

Atleten en ondersteunend personeel voor atleten moeten ervoor zorgen dat ze bekend zijn met de 2023-lijst en de wijzigingen ervan.

Ze moeten ook enkele belangrijke dingen in de gaten houden:

  • Wanneer ze vrij verkrijgbare medicijnen kopen, moeten ze hun nationale antidopingagentschap raadplegen of de apotheker vragen om te controleren of de medicatie niets bevat dat aangegeven is op de verboden lijst die momenteel van kracht is;
  • Sommige supplementen (dieet- en/of voedingssupplementen) kunnen niet-aangegeven ingrediënten bevatten, waaronder illegale stimulerende middelen, steroïden en voorgeschreven medicijnen.

U kan de update van de FEI hier vinden.

Klik hier voor de Prohibited List FAQ.