VREEMD: Brandweer redt paard van hooizolder in Oostenrijk

VREEMD: Brandweer redt paard van hooizolder in Oostenrijk

Wat doet een paard in Karinthië op de zolder? Onlangs moesten de brandweer van Waiern en de paardendierenartsen uit Karinthië een ongebruikelijke reddingsoperatie uitvoeren. Een paard was zonder pardon via een smalle wenteltrap naar de zolder geklommen.

De dierenartsen hadden zoiets nog nooit meegemaakt. Een Tinker-merrie moest worden gered van de zolder van een hooischuur in Waiern bij Feldkirchen. Het avontuurlijke en nieuwsgierige paard was gewoonweg via een steile en smalle wenteltrap naar de zolder geklommen om bij het heerlijk geurende hooi te komen, maar raakte vervolgens hulpeloos vast.

"Er was geen kans om het paard bij bewustzijn veilig de gevaarlijke trap af te krijgen. Voor de veiligheid van mens en dier moesten we haar uiteindelijk verdoven," klinkt het bij de dierenartsen. De vrijwillige brandweer van Waiern werd ingeroepen voor hulp. Vervolgens werd het paard voorzichtig met behulp van een katrol en een harnas door de brandweermannen langs de smalle wenteltrap naar beneden gebracht. 


Bron: Krone